Kvinna

Könsherpes hos kvinnor

När kvinnor får primärinfektionen av könsherpes är vanliga symtom ömma ljumskar och även lite feber. En svidande känsla runt könet är vanligt och även en viss smärta i genitala området.  Efter ett par dagar brukar blåsor som utvecklas till sår uppstå. Men det är väldigt olika hur kvinnor som får könsherpes drabbas. En del får endast några blåsor och lindriga problem och andra får många blåsor och sår .

Vissa får utbrott av herpes ett par gånger per år och andra kanske endast får ett fåtal utbrott totalt. Med åren brukar infektionen,smärtan och blåsorna avta i intensitet och styrka.
Ökad risk för utbrott
Vanligt förekommande orsaker till att herpes blommar ut är:
Sjukdom,stress,intensiv alkohol konsumtion och ett försvagat immunförsvar.
Nu  finns det inga mediciner som botar herpes men det finns läkemedel som kan lindra,förebygga och även motverka herpesutslag hos kvinnor och män. Det pågår forskning på eventuellt vaccin mot genital herpes.

Hur ser klassisk könsherpes ut?

Om du är osäker på om det är könsherpes du har råkat ut för kan du kika på dessa Bilder från euroClinics på klassisk könsherpes.

Ps bilderna  på könsherpes utbrott är starka Bilder.

Om du som kvinna endast har lindriga symtom så är det inte nödvändigt med någon form av behandling mot kvinnlig könsherpes. En del kvinnor får många kraftiga och återkommande könsherpes utbrott och i dessa fall kan en antiviral behandling vara lösningen.

Vill du hitta behandlingar online kan du klicka på  gröna länken till höger för att besöka dokteronline, där finner du enkla behandlingar mot könsherpes.

Åter till start sidan behandla-konsherpes.se