Behandling

Behandlingar mot könsherpes

Här får du mer information om tre receptbelagda läkemedel mot herpes i underlivet. Dessa går att beställa online genom en kostnadsfri onlinekonsultation. Vissa av dessa preparat kan även behandla munherpes(HSV1) och bältros.

Herpes virus försvinner aldrig ur kroppen så det är inte möjligt att bota herpes men dessa läkemedel saktar ner och motverkar spridning av viruset. Det är viktigt att snabbt påbörja eventuell behandling för att få bästa resultat.
Valtrex.
Detta är ett läkemedel som behandlar både munherpes,bältros och könsherpes. Den aktiva substansen i valtrex är valaciclovir det hjälper dig att återhämta dig snabbare när du får ett herpesutbrott och kan även nyttjas för att ge snabb lindring. Valtrex kan även användas som en långsiktig och förebyggande behandling.

Famvir

Famvir är en antiviral medicin  för att behandla herpes simplex och herpes zoster virus, såsom könsherpes, munherpes och bältros.

Läkemedlet kan användas för att lindra symptomen av ett utbrott och snabba på återhämtningen, en mindre daglig dos kan också användas under en längre tid för att hålla viruset inaktivt för att förebygga alla symptom.Detta är en antiviral behandling  som ger snabb lindring inom 24 timmar och förhindrar herpesvirusets spridning.

Behandlingen är även effektiv mot munherpes och bältros. Det som ger famvir dess effekt är famciclovir största fördelen med famvir är att det kan reducera risken för framtida herpesutbrott. Detta läkemedel hjälper även mot herpesutbrott runt ändtarmsöppningen och i svalget.

Aciclovir
Förebygger utbrott av mun, könsherpes och även bältros. Aciclovir förekommer även i receptfria salvor men salvorna har inte samma effekt som tabletterna.
Tabletterna attackerar viruset direkt och på så sätt förhindrar herpes simplex viruset att sprida sig. Det stoppar viruset och hjälper immunförsvaret att hantera viruset på ett effektiv sätt.Det kan se till så att du tillfrisknar tidigare än vad du hade gjort utan behandling. Bäst effekt får man om behandlingen påbörjas så snabbt som möjligt.

Dessa tabletter ska sväljas hela och intas med vätska. Detta kan ske före, under eller efter måltiden. En kur med detta läkemedel varar i genomsnitt 5 till 7 dagar. Slutför hela kuren, även om du inte upplever några besvär längre.

Vill du läsa mer om behandlingar kan du besöka .www.dokteronline.com/se

På start sidan finner du en kort informations film om genital herpes. Om endast har lindriga besvär så behöver du inte behandla könsherpes, då kan du låta kroppen ta hand om viruset. Det är viktigt att veta att könsherpes är en ofarlig sjukdom som man får leva med. Väljer du att behandla brukar symtom och smärtor försvinna inom ca 3 veckor. Det finns inte något vaccin mot könsherpes.

Åter till http://www.behandla-konsherpes.se/